Image

Don Duong District, Lam Dong Province

Tony Ly

November 10, 2022

On the memorable morning of February 25th 2022, at the Cultural House of Don Duong District, Lam Dong Province, in the Central Highlands of Vietnam, TMT Foundation orchestrated a charity event aimed at supporting Don Duong District’s Association of People with Disabilities. There are many different people with disabilities, each person’s defects are caused by many different reasons such as birth, illness, accident and the consequences of war. Simple everyday tasks such as walking, communicating, or even embracing life’s joys can feel like overwhelming challenges. Most touching are the children with hydrocephalus and the elderly who are disabled, with both their hands and legs impaired, but still being brought by their loved ones early in the morning, hoping to receive gifts.

With a total of 275 gift packages distributed, each carefully prepared gift, comprising 10kg of rice, 1 liter of cooking oil, 1 kg of sugar, 1 bottle of soy sauce, and 1 box of noodles, represented not just sustenance but a reminder that TMT foundation and the community always care for them. As the recipients received their gifts, a wave of emotions filled the atmosphere and a genuine connection formed between the TMT foundation and the recipients, giving rise to touching moments of heartfelt embrace and tears of joy. Tears of joy flowed freely, and smiles adorned faces that had previously known only hardship.

The TMT Foundation’s act touched the hearts of not only the recipients but also everyone present at the Cultural Center that day.

Vào buổi sáng đáng nhớ ngày 25 tháng 2 năm 2022 tại Trung tâm Văn hóa huyện Đơn Dương, tỉnh Lâm Đồng, thuộc vùng Tây Nguyên Việt Nam, TMT Foundation có dịp trao quà cho hội người khuyết tật huyện Đơn Dương. Tại đây có rất nhiều người khuyết tật khác nhau, những khiếm khuyết của mỗi người do nhiều nguyên nhân khác nhau như bẩm sinh, bệnh tật, tai nạn và hậu quả của chiến tranh. Các hoạt động đơn giản như đi bộ, giao tiếp hoặc thậm chí đón nhận những niềm vui trong cuộc sống cũng là những thách thức không hề nhỏ với họ. Thương nhất là những trẻ em bị não úng thuỷ, hay những cụ già khuyết tật cả tay và chân nhưng vẫn được người thân chở đến từ rất sớm để mong được nhận quà.

Với tổng số 275 phần quà được trao tặng mỗi phần quà được chuẩn bị cẩn thận, bao gồm 10kg gạo, 1 lít dầu ăn, 1kg đường, 1 chai nước tương và 1 thùng mì, món quà tuy chỉ là những thực phẩm thiết yếu nhưng chứa đựng rất nhiều tình cảm của TMT Foundation đối với những mảnh đời kém may mắn, đặc biệt là với người khuyết tật huyện Đơn Dương . Khi những phần quà được trao tặng, một làn sóng cảm xúc tràn ngập bầu không khí, tạo nên những khoảnh khắc xúc động của cái ôm chân thành và những giọt nước mắt hạnh phúc. Những giọt nước mắt của niềm vui tuôn trào, và những nụ cười tô điểm cho những khuôn mặt trước đây chỉ biết đến khó khăn.

Việc trao tặng quà của TMT Foundation đã chạm đến trái tim không chỉ của người nhận mà còn của tất cả những người có mặt tại Trung Tâm Văn Hóa ngày hôm đó.