Image

Ha Tay Commune, Chu Pah District, Gia Lai Province

Tony Ly

November 10, 2022

Ha Tay Commune, located in Chu Pah District, Gia Lai Province, is the fourth destination of TMT Foundation’s journey on November 8, 2022. Ha Tay Commune has nine villages, located in the highland area. The population in Ha Tay is 96% ethnic Ba-na people, and other ethnic minorities, and most of them have a difficult life relying heavily on agriculture.

With the approval of the local leaders, TMT Foundation came to Ha Tay on the morning of November 8, 2022 and handed over 349 gifts to needy households here. The gifts include 10kg of rice, 1 box of instant noodles, 1 liter of cooking oil, 1kg of sugar, and 1 bottle of soy sauce. Hopefully, these gifts can ease a part of the burden of life and bring joy to the community in Ha Tay Commune.

Although it was a very hot day, the people in Ha Tay were present early and warmly welcomed TMT Foundation. The appreciation and gratitude from the people of Ha Tay when receiving gifts from TMT Foundation have made us more excited and meaningful in this charity journey. We witnessed bright smiles and emotional stories about the lives of the locals. This truly creates strong motivation for TMT Foundation to continue to support and spread love to those in need.

Xã Hà Tây, thuộc huyện Chư Păh, tỉnh Gia Lai là điểm đến thứ tư trong chuyến đi của TMT Foundation vào ngày 8 tháng 11 năm 2022. Xã Hà Tây có 9 làng, nằm trong vùng núi cao. Dân số tại tại Hà Tây có 96% là người dân tộc Ba-na, và các tộc thiểu số khác, và hầu hết họ đang có cuộc sống khá vất vả khi phụ thuộc phần lớn vào nông nghiệp.

Được sự chấp thuận của lãnh đạo địa phương, TMT Foundation đã tới Hà Tây vào buổi sáng ngày 8 tháng 11 năm 2022 và trao tận tay 349 phần quà cho những hộ gia đình khó khăn tại đây. Phần quà gồm 10kg gạo, 1 thùng mì tôm, 1 lít dầu ăn, 1kg đường và 1 chai nước tương. Hy vọng phần quà này có thể giảm bớt một phần gánh nặng cuộc sống và mang đến niềm vui cho cộng đồng bà con tại xã Hà Tây.

Dù buổi sáng hôm đó là một ngày rất nắng nóng, nhưng bà con tại Hà Tây đều có mặt từ rất sớm và nồng nhiệt chào đón TMT Foundation. Sự cảm kích và lòng biết ơn từ phía người dân Hà Tây khi nhận quà từ TMT Foundation đã làm cho chúng tôi thêm phần phấn khởi và ý nghĩa trong hành trình từ thiện này. Chúng tôi đã chứng kiến nụ cười rạng rỡ và những câu chuyện đầy tình cảm về cuộc sống của bà con tại địa phương. Điều này thực sự tạo động lực mạnh mẽ để TMT Foundation tiếp tục hỗ trợ và lan tỏa sự yêu thương đến những người cần giúp đỡ.