Image

La Ka Commune, Chu Pah District, Gia Lai Province

Tony Ly

November 10, 2022

Ia Ka commune, belonging to Chu Pah district, Gia Lai province, is the sixth destination in TMT Foundation’s trip on November 8, 2022. Ia Ka commune is located on the Truong Son mountain range, with a diverse and complex terrain. The majority of the population in Ia Ka are Gia Rai people, along with some other ethnic minorities. Most economic activities here are agriculture, so the lives of the people in the commune are still difficult.

With the consent of the local authorities, TMT Foundation came to Ia Ka on the afternoon of November 8, 2022, to hand over 266 gifts to disadvantaged families here. 10kg of rice, 1 box of instant noodles, 1 liter of cooking oil, 1kg of sugar, and 1 bottle of soy sauce are what TMT Foundation sent to the people here. Hopefully, these necessities will lighten the burden of the daily lives of the people in Ia Ka.

Sincere thanks, smiles and hugs from the people of Ia Ka for the TMT Foundation showed the joy of the people on that day. This has given TMT Foundation more motivation to spread more love to people across the country.

Xã Ia Ka, thuộc huyện Chư Păh, tỉnh Gia Lai, là điểm đến thứ sáu trong chuyến đi của TMT Foundation vào ngày 8 tháng 11 năm 2022. Xã Ia Ka nằm trên dãy núi Trường Sơn, với địa hình khá đa dạng và phức tạp. Phần lớn dân số tại Ia Ka là người Gia Rai, cùng với một số dân tộc thiểu số khác. Những hoạt động kinh tế tại đây đa phần đều là nông nghiệp nên đời sống người dân xã còn nhiều khó khăn.

Với sự đồng ý của chính quyền địa phương, TMT Foundation đã đến Ia Ka vào chiều ngày 8 tháng 11 năm 2022 để trao tận tay 266 món quà cho các gia đình khó khăn tại đây. 10kg gạo, 1 thùng mì tôm, 1 lít dầu ăn, 1kg đường và 1 chai nước tương là những gì trong phần quà TMT Foundation đã gửi đến những bà con tại đây. Hy vọng những nhu yếu phẩm này sẽ làm gánh nặng về cơm áo của bà con xã Ia Ka nhẹ bớt phần nào.

Những lời cảm ơn chân thành, nụ cười và những cái ôm của bà con dành cho TMT Foundation đã thể hiện niềm vui của bà con Ia Ka trong ngày hôm đó. Điều này đã giúp TMT Foundation đã có thêm động lực để lan tỏa nhiều tình yêu thương hơn nữa đến với bà con trên khắp cả nước.